Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Westland mag experimenteren met nieuw elektriciteitsmodel

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft netbeheerder Westland toestemming om te experimenteren met het Smart Grid Westland-model (SGW). Deelnemers aan dit experiment betalen geen hoger netwerktarief wanneer zij meer elektriciteit verbruiken dan zij vooraf met de netbeheerder hadden afgesproken. Dat kan alleen op het moment dat er voldoende ruimte is in het net van Westland. Zo kan efficiënter gebruik worden gemaakt van duurzame energie. Ook de beschikbare capaciteit in het net van Westland kan efficiënter worden gebruikt. Bovendien kunnen pieken in de belasting van het net waarschijnlijk beter worden gespreid. Daardoor is verzwaring van het net minder snel nodig.

Efficiënte overstap naar duurzame energie

De ACM wil de overstap naar duurzame energie efficiënt laten verlopen, om de kosten van de energietransitie zo laag mogelijk te houden. Goed werkende markten zijn daarin onmisbaar. Op weg naar duurzame energie moeten consumenten en bedrijven op de levering van energie kunnen blijven vertrouwen.

 

Documenten

Definitief besluit Westland Infra Netbeheer (PDF - 428.29 KB)