Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging implementatie ER Verordening: toepassing LFDD

Introductie

Netbeheer Nederland en TenneT TSO B.V. hebben een voorstel ingediend voor wijzigingen in de Netcode elektriciteit om invulling te geven aan de regeling voor automatische afschakeling van belasting bij onderfrequentie (LFDD= low frequency demand disconnection). Het gaat daarbij om een aanvulling op een eerder ingediend codewijzigingsvoorstel (dossier ACM/18/034764) ter uitvoering van Verordening (EU) 2017/2196 (Emergency and Restoration Verordening, hierna: ER-verordening).

Welke wijzigingen worden voorgesteld?

Het voorstel bevat in hoofdzaak een aanvulling op de LFDD-regeling die ziet op grote industriƫle aangeslotenen die tevens op basis van vraagsturing een bijdrage leveren aan de frequentiehandhaving. Daarnaast bevat het voorstel aanscherpingen op de tekst van de voorgestelde LFDD-regeling in het eerdere ingediende codewijzigingsvoorstel ter uitvoering van de ER Verordening. Over bovengenoemd codewijzigingsvoorstel heeft de ACM op 21 november 2019 een ontwerpbesluit gepubliceerd.

 

Documenten

Voorstel codewijziging implementatie ER Verordening: toepassing LFDD (PDF - 1.51 MB)