Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar last onder dwangsom SD&P voor overtreding spamverbod (afmeldmogelijkheid sms)

Het college van OPTA heeft op 11 mei 2009 een last onder dwangsom aan SD&P Interactive B.V (hierna: SD&P) opgelegd om het bedrijf te laten stoppen met het versturen van sms-berichten zonder geldige afmeldmogelijkheid. De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft deze last op 30 september 2009 geschorst in afwachting van de behandeling van het bezwaar dat SD&P had ingediend tegen deze last. Het college heeft dit bezwaar nu ongegrond verklaard.

Het college is van oordeel dat de door SD&P verzonden sms-berichten in strijd zijn met artikel 11.7, derde lid, aanhef en onder b, Telecommunicatiewet (spamverbod). Het is bij het versturen van elektronische berichten, zoals bij sms-diensten, namelijk verplicht dat die sms’jes een geldige afmeldmogelijkheid bieden. Bovendien hebben deze sms-berichten een commercieel doel.

Tegen dit besluit kan SD&P hoger beroep instellen bij het CBb.

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak