Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Last onder dwangsom SD&P voor overtreding spamverbod (afmeldmogelijkheid sms)

Het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft SD&P Interactive B.V. (hierna: SD&P) een last onder dwangsom opgelegd om het bedrijf te laten stoppen met het versturen van sms-berichten zonder geldige afmeldmogelijkheid. Dit is een overtreding oplevert van artikel 11.7, derde lid, aanhef en onder b, Telecommunicatiewet (spamverbod). Bij sms-diensten is het namelijk verplicht dat de sms’jes een geldige afmeldmogelijkheid vermelden. Elke dag dat SD&P verzuimt een geldige afmeldmogelijkheid mee te sturen met haar sms-diensten kost het bedrijf 30.000 euro met een maximum van 900.000 euro. SD&P voldoet inmiddels aan de last.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak