Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Telfort voldoet aan last onder dwangsom opzegrecht

OPTA heeft Telfort op 22 oktober 2009 een last onder dwangsom opgelegd van 5.000 euro per dag met een maximum van 150.000 euro, omdat het bedrijf abonnees met een abonnement voor internet en vast bellen niet het opzegrecht heeft geboden voor de gehele overeenkomst. Op grond van de Telecommunicatiewet is een aanbieder verplicht om consumenten het recht te bieden binnen vier weken kosteloos de overeenkomst op te zeggen, indien deze aanbieder de voorwaarden in het nadeel van de consument wijzigt.

Telfort verhoogde de tarieven voor het vast bellen, en heeft haar abonnees alleen de mogelijkheid geboden om de vast bellen-dienst kosteloos te beëindigen. OPTA is van oordeel dat het hier gaat om één overeenkomst voor internet en vast bellen. Bij wijziging van de tarieven van één van beide diensten dient de abonnee dan ook de mogelijkheid te krijgen om de gehele overeenkomst kosteloos te beëindigen.

Na aandringen van OPTA heeft Telfort haar abonnees die gelijktijdig een internet en vast bellen-dienst zijn aangegaan inmiddels de mogelijkheid geboden om de gehele overeenkomst kosteloos te beëindigen. Daarmee heeft Telfort tijdig aan de last onder dwangsom voldaan.

Telfort heeft aangekondigd in bezwaar te zullen gaan tegen de last onder dwangsom.

 

 

 

Documenten

Telfort voldoet aan last onder dwangsom opzegrecht (PDF - 268.05 KB)