Kruimelpad

Missie & strategie

Onze missie

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten. Wij creëren kansen door oneerlijke concurrentie te bestrijden en het makkelijker te maken voor nieuwe aanbieders om op de markt te komen. Meer aanbieders betekent meer concurrentie. Concurrentie leidt tot innovatie: nieuwe producten, diensten en bedrijven. Dan hebben consumenten meer te kiezen. Maar wij willen ook dat consumenten een goede keuze kunnen maken.Doordat zij goed geïnformeerd worden door bedrijven over hun aanbod. En dat consumenten weten wat hun rechten zijn zodat zij hun recht ook echt kunnen halen. Wij treden op tegen bedrijven die de kansen en keuzes van consumenten en andere bedrijven belemmeren.

De consument centraal

ACM kan niet alle problemen voor consumenten en bedrijven oplossen. Daarom maken we keuzes. Om te bepalen welke zaken we oppakken, stellen wij onszelf de volgende 3 vragen:

  1. Hoe groot is de schade voor de consument?
  2. Wat is het maatschappelijke belang?
  3. Zijn we in staat om het probleem effectief op te lossen?

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.