Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hulp bij zoeken op acm.nl

U kunt op 2 manieren zoeken op acm.nl.

  1. ‘Zoeken in de gehele site’, via de zoekbalk
  2. 'Zoeken in publicaties’, onder “publicaties" in het hoofdmenu

Hieronder leggen wij het verschil uit.

Wat vindt u bij 'zoek in de gehele site'?

Als u zoekt in de hele site doorzoekt u alle informatie op acm.nl. Dus zowel de informatie onder “onderwerpen”, waarin wij uitleggen wat de regels zijn waar ondernemers zich aan moeten houden en wat de rol is van ACM, als de publicaties van ACM en haar voorgangers.

Direct naar zoeken in gehele site

Wat vindt u bij ‘zoek in publicaties’?

Als u zoekt op publicaties doorzoekt u uitsluitend de publicaties van ACM en haar voorgangers. Denk daarbij aan boetebesluiten, zienswijzen, onderzoeken en rapporten. Maar ook aan nieuwsberichten. U doorzoekt daarbij zowel de beschrijvingen/samenvattingen van publicaties als de documenten zelf. U doorzoekt dus slechts een gedeelte van de site. Maar u heeft daarbij wel extra mogelijkheden om uw zoekresultaat te verfijnen, bijvoorbeeld op publicatiedatum, onderwerp, trefwoorden en type document.

Direct naar zoeken in publicaties

Welke zoekmachine kan ik het beste gebruiken?

Welke zoekmachine u het beste kunt gebruiken hangt af van waarnaar u op zoek bent:

  • Bent u op zoek naar algemene informatie over het werk van ACM? Als u algemene informatie zoekt over het werk van ACM, gebruik dan de algemene zoekmachine (‘Zoek in gehele site’). Filter uw zoekresultaat vervolgens op onderwerp.
  • Bent u op zoek naar een specifiek besluit of document? Als u een specifiek besluit zoekt, gebruik dan de zoekmachine onder Publicaties. Daar heeft u meer mogelijkheden om uw resultaat te verfijnen. U kunt filteren op het soort document, op onderwerp, op datum en op trefwoord. Of op een combinatie van deze 4 dingen. U kunt uw zoekopdracht dus steeds verder verfijnen.

Hoe worden zoekresultaten geordend?

Bij het zoeken in de gehele site worden zoekresultaten geordend op relevantie. De zoekmachine stelt de relevantie vast op basis van hoe vaak uw zoekwoord op een pagina voorkomt, en waar precies. Als uw zoekwoord in de titel voorkomt wordt dat bijvoorbeeld gezien als belangrijker dan als het alleen in de paginatekst voorkomt.

Bij het zoeken in publicaties wordt uw zoekresultaat geordend op publicatiedatum. De nieuwste documenten staan bovenaan. Zoekt u een wat ouder document? Gebruik dan de mogelijkheid om uw zoekresultaat te filteren op datum of op een periode (bv het jaar 2005)

Heeft u veel zoekresultaten?

Dan kunt u 2 dingen doen:

  1. Voeg dan meer zoekwoorden toe aan uw zoekopdracht.
  2. Filter uw resultaten via de filteropties in de linkerkolom. Zo kunt u bijvoorbeeld uw zoekresultaat verfijnen op enkel nieuwsberichten, of enkel op de informatie van ACM over het onderwerp energie.