Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Vervolg zorgplicht internetaanbieders

ISP's hebben een zorgplicht jegens hun abonnees, waaronder de verplichting om hun netwerken en diensten te beveiligen. Het college heeft aan het begin van 2008 drie speerpunten voor deze zorgplicht benoemd - informatieplicht, beveiligingsplicht en aanpak zombiecomputers. In het kader van de beveiligingsplicht hebben de ISP's zelf het idee voor een keurmerk aangedragen, waardoorconsumenten een verantwoorde keuze kunnen maken voor een ISP. In mei van dit jaar heeft het college bij enkele ISP's per brief gevraagd naar de voortgang en het draagvlak voor dit keurmerk. In deze brief constateert het college dat er onvoldoende draagvlak voor het keurmerk bestaat . Daarom gaat OPTA met de staatsecretaris van Economische Zaken bekijken welke alternatieven er zijn om erop toe te kunnen zien dat ISP's zich aan hun beveiligingsplicht houden.

Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.