Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Codewijziging meerdere leveranciers op een aansluiting

Netbeheer Nederland en Nederlandse EnergieData Uitwisseling (NEDU) hebben een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) voor het wijzigen van regelgeving in de elektriciteitsmarkt (de zogenoemde codes).

Met dit voorstel beogen de indieners dat  groot- en kleinverbruikers de mogelijkheid krijgen om met meer dan één elektriciteitsleverancier tegelijk een contract te sluiten. Een huishoudelijke afnemer die elektriciteit afneemt bij een bepaalde leverancier, kan dan bijvoorbeeld een andere leverancier kiezen voor de laadpaal van zijn elektrisch auto. Een tweede voorbeeld is een grootzakelijke afnemer die naast het elektriciteitsverbruik ten behoeve van zijn bedrijf over een productie-installatie beschikt. Voor deze afnemer kan het voordelig zijn om zijn elektriciteitsverbruik te contracteren bij de ene leverancier en zijn elektriciteitsproductie bij een andere leverancier. Deze nieuwe keuzemogelijkheid kan een stimulans zijn voor de energietransitie in Nederland.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Naar de actuele versies van de codes

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

Naar Codes energie wijzigen

 

Documenten

Codewijziging meerdere leveranciers op een aansluiting (PDF - 1.19 MB)