Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging Termijnen bulk PV-switch

Vereniging Nederlandse EnergieData Uitwisseling (NEDU) heeft een voorstel ingediend bij ACM voor het wijzigen van de voorwaarden elektriciteit en gas over de te hanteren termijnen voor de bulk PV- switch.

Voor de kleinverbruikaansluitingen is wettelijk bepaald dat de leverancier de programmaverantwoordelijkheid heeft.  Een leverancier kan haar programmaverantwoordelijkheid zelf uitvoeren of bij een andere partij beleggen. Als een leverancier ervoor kiest de verantwoordelijkheid te verschuiven, worden alle kleinverbruikaansluitingen van de leverancier door de regionale netbeheerder geswitcht naar een andere programmaverantwoordelijke, een zogenoemde bulk-PV switch. Het codevoorstel houdt in dat de regionale netbeheerder meer tijd krijgt om een bulk-PV switch uit te voeren, omdat de huidige termijn in veel gevallen niet haalbaar blijkt.

ACM heeft de behandeling van het voorstel samengevoegd met de behandeling van het codevoorstel voor de Sectorrelease 2016, zaaknummer 16.0069.53. Bij dit zaaknummer is verder informatie te vinden over de besluitvormingsprocedure.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

De Uniforme openbare voorbereidingsprocedure (UOV) voor het wijzigen van codes energie.

 

Documenten

Meer in deze zaak