Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar klacht Janknegt over misbruik machtspositie Pharmacon

NMa verklaart de bezwaren gegrond. De heer Janknegt wordt alsnog aangemerkt als belanghebbende. Aanvraag wordt alsnog in behandeling genomen.

De kwalificatie van Janknegt als niet belanghebbende is gebaseerd op het feit dat Janknegt niet werkzaam zou zijn als drogist. Derhalve zou Janknegt geen eigen belang (noch persoonlijk en voldoende actueel) hebben bij het verzochte besluit. In bezwaar is echter komen vast te staan dat Janknegt wel als drogist werkzaam is.

Aangezien in heroverweging is vast komen te staan dat Janknegt een eigen belang heeft, dat tevens voldoende actueel en persoonlijk is, dient de kwalificatie van Janknegt als niet belanghebbende in de zin van artikel 1:2 Awb te worden heroverwogen, evenals de beslissing om de aanvraag niet in behandeling te nemen. Derhalve komt het bezwaar tegen de beslissing om de aanvraag niet in behandeling te nemen voor gegrondverklaring in aanmerking.

De directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit verklaart het bezwaar van Janknegt d.d. 10 maart 1998 gegrond en herroept zijn besluit van 6 maart 1998, kenmerk 61/6.B39. De aanvraag van Janknegt van 20 januari 1998 wordt in behandeling genomen. Met zijn aanvraag wenst Janknegt te vernemen of de certificeringseisen van Pharmacon toegestaan zijn onder de Mededingingswet en verzoekt hij een overgangsregeling voor de nascholingsverplichting vast te stellen voor oudere drogisten.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak