Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op klacht Janknegt over misbruik machtspositie Pharmacon

Klacht de heer Janknegt voer misbruik machtspositie Pharmacon wordt afgewezen omdat hij niet als belanghebbende wordt aangemerkt.

Op 22 januari 1998 heeft de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit een aanvraag ontvangen van de heer T. Janknegt. Met zijn aanvraag wenst Janknegt te vernemen of de certificeringseisen van Pharmacon toegestaan zijn onder de Mededingingswet en verzoekt hij een overgangsregeling voor de nascholingsverplichting vast te stellen voor oudere drogisten.

Om als belanghebbende in de zin van de Algemene Wet Bestuursrecht te kunnen worden aangemerkt, dient de aanvrager een eigen belang te hebben bij het besluit. Een algemeen belang volstaat dus niet. Het eigen belang dient bovendien voldoende actueel en persoonlijk te zijn. Een belang is niet actueel, indien het met onzekerheden is omgeven. Uit de onderhavige aanvraag blijkt dat Janknegt op dit moment niet als drogist werkzaam is en het onzeker is of hij dit in de toekomst weer zal zijn. Een toekomstig belang is bovendien niet in voldoende mate een persoonlijk belang. Janknegt kan dus niet worden beschouwd als belanghebbende in de zin van artikel 1:2, eerste lid, Algemene Wet Bestuursrecht. De aanvraag wordt daarom niet in behandeling genomen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak