Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Definitief oordeel postzegelprijs 2015 uitgesteld

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt het definitieve oordeel over de postzegelprijs voor 2015 uit. Omdat de postregeling onlangs gewijzigd is, kost het meer tijd om tot een definitief oordeel te komen. Het systeem voor kostentoerekening aan de universele postdienst vormt de basis voor de beoordeling van de postzegelprijs. Voor het controleren van dit systeem moet PostNL nadere informatie aanleveren aan ACM. Pas nadat ACM heeft geconstateerd dat het systeem voor kostentoerekening voldoet aan de wet, kan PostNL een voorstel voor de postzegelprijs doen. ACM zal dan deze door PostNL voorgestelde postzegelprijs beoordelen.

Overgangssituatie

Totdat ACM de controle van het systeem voor kostentoerekening heeft afgerond, geldt een overgangssituatie. ACM stelt tijdelijke grenzen vast waarbinnen PostNL de postzegelprijs kan verhogen. De overgangssituatie vervalt als ACM het systeem voor kostentoerekening van PostNL heeft gecontroleerd. Daarna zal ACM de postzegelprijs voor 2015 definitief beoordelen.

Zie ook

Meer in deze zaak