Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit aanpassing tariefbesluit WPC-IIa

In het besluit Wholesale price caps 2009-2011 (WPC-IIa) heeft ACM op 16 december 2009 het systeem goedgekeurd dat KPN gebruikt om te bepalen welke tarieven KPN aan andere telecombedrijven rekent voor het inkopen van bepaalde telecommunicatiediensten. ACM reguleert deze tarieven om ervoor te zorgen dat er meer concurrentie komt op de telecommunicatiemarkten.

Op 23 september 2013 heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in een tussenuitspraak aan ACM opdracht gegeven om het WPC-IIa besluit op een aantal punten aan te passen.

ACM heeft tot 12 maart 2014 het ontwerpbesluit waarmee ACM het WPC-IIa besluit aanpast nationaal geconsulteerd. Hierop zijn drie zienswijzen ingediend. ACM heeft naar aanleiding van deze zienswijzen de tekst van het besluit op bepaalde punten aangepast. Ook is een nota van bevindingen opgesteld.

Op 9 mei 2014 heeft ACM het aangepaste ontwerpbesluit bij de Europese Commissie genotificeerd. De Europese Commissie had geen opmerkingen. Daarop heeft ACM het definitieve aanpassingsbesluit genomen.

 

Documenten

 

Bijlagen

Zie ook

Meer in deze zaak