Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Verzoek tot uitfasering gereguleerde dienst ATM door KPN

KPN is van plan bepaalde gereguleerde diensten uit te faseren. Het gaat om de op ATM technologie gebaseerde modules uit het zogeheten HKWBT aanbod van KPN. De Autoriteit Consument & Markt heeft KPN verplicht om aanbieders tegen bepaalde voorwaarden toegangsdiensten over haar koper- en glasvezelnetwerk te leveren. Omdat KPN een onderdeel van dit gereguleerde aanbod wil uitfaseren, moet het telecombedrijf dit aan ACM voorleggen.

Beoordeling door ACM

De Autoriteit Consument & Markt zal het verzoek tot uitfasering beoordelen op basis van vijf criteria:

  1. een redelijke uitfaseringstermijn;
  2. de beschikbaarheid van gereguleerde redelijke alternatieven;
  3. een gelijke behandeling wat betreft de uitfasering van gerelateerde door KPN zelf gebruikte diensten;
  4. heldere procedures voor de uitfasering; en
  5. garantie van dienstverlening bij migratie.
    Deze criteria heeft ACM bepaald in het marktanalysebesluit hoge kwaliteit breedbandtoegang en wholesale huurlijnen (HKWBT/HL) van 28 december 2012.

Aanmelden per e-mail

ACM inventariseert op dit moment de impact van de uitfasering op het aanbod van concurrerende aanbieders. Daarnaast onderzoekt ACM de (on)mogelijkheden van continuïteit van ATM. Daarom heeft ACM dit verzoek voorgelegd aan telecomaanbieders in een overleg met de sector (Industry Group HKWBT/HL). Aanbieders die niet deelnemen aan dit overleg, maar wel graag bij dit traject betrokken willen worden, kunnen zich per e-mail aanmelden via RA-WBTHL [at] acm [punt] nl. Dan ontvangt u meer informatie over de beoordeling van ACM en de wijze waarop u uw zienswijze kunt indienen. De consultatieperiode loopt tot en met 16 september 2013.