Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar Hotel Group International openbaarmaking besluit

Hotel Group International C.V. is een onderneming die consumenten via telemarketing het HotelGroup Passport aanbiedt. Het HotelGroup Passport is een abonnement voor de duur van 12 of 24 maanden dat zonder opzegging automatisch wordt omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Met het HotelGroup Passport kunnen consumenten gedurende de looptijd gratis of tegen een gereduceerd tarief overnachten in een hotel dat is aangesloten.

ACM heeft op 9 oktober 2012 – toen nog als Consumentenautoriteit - aan Hotel Group International C.V. en aan de heer [X] (hierna samen aangeduid als HGI) boetes opgelegd van in totaal EUR 105.000,-. Naast de opgelegde boetes heeft ACM twee lasten onder dwangsom opgelegd om herhaling van de geconstateerde overtredingen te voorkomen. ACM heeft in een afzonderlijk openbaarmakingsbesluit besloten het sanctiebesluit openbaar te maken.

HGI heeft bezwaar gemaakt tegen de openbaarmaking van het sanctiebesluit.

De bezwaren die HGI heeft aangevoerd tegen het besluit  om het sanctiebesluit openbaar te maken, worden door ACM ongegrond verklaard.

HGI kan tegen dit besluit op bezwaar nog beroep instellen bij de rechtbank Rotterdam.

Meer informatie

 

Documenten

Besluit op bezwaar Hotel Group International openbaarmaking besluit (PDF - 254.54 KB)