Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Rectificatie naar aanleiding van uitspraak rechtbank 14 april 2011

Bij besluiten van 19 november 2009 heeft de Consumentenautoriteit vastgesteld dat Keukenkampioen B.V. en Keukenconcurrent B.V. zich niet hebben gehouden aan een aantal voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen. Beide keukenbedrijven hebben in strijd met deze voorwaarden aan de consument gevraagd om een aantal dagen voor de aflevering van hun nieuwe keuken alvast de volledige aankoopsom te betalen. Daardoor liep de consument het risico dat wanneer een van beide bedrijven na die betaling failliet zou gaan, hij in ieder geval 85% van dat geld kwijt zou zijn. Voor deze overtreding heeft de Consumentenautoriteit aan beide bedrijven een boete opgelegd van EUR 100.000. Daarbij is ook een boeteverhoging van 10% opgelegd wegens hun niet-coöperatieve houding.

Bij uitspraken van 14 april 2011 heeft de rechtbank Rotterdam de Consumentenautoriteit in het gelijk gesteld wat betreft de vastgestelde overtreding en de beroepsgronden van beide keukenbedrijven hiertegen ongegrond verklaard. De rechtbank heeft de opgelegde boeteverhoging van 10% echter vernietigd. Dat betekent dat de openbaarmaking van de 10% boeteverhoging in de besluiten van 19 november 2009 door de Consumentenautoriteit niet juist is geweest. Met dit nieuwsbericht voldoet de Consumentenautoriteit aan de door de rechtbank opgelegde verplichting tot rectificatie daarvan.

Zie ook