Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie marktanalysebesluit hoogwaardige wholesaletoegang

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het ontwerpbesluit marktanalyse hoogwaardige wholesaletoegang aangeboden bij de Europese Commissie. Dit is een procedurele stap in het marktanalyseproces.

Met dit besluit zal de ACM de regulering intrekken van hoogwaardige zakelijke telecomdiensten die worden geleverd over het kopernetwerk van KPN. De ACM constateert in het ontwerpbesluit dat er geen partijen meer zijn die beschikken over aanmerkelijke marktmacht waarmee zij zich onafhankelijk kunnen gedragen van concurrenten of afnemers, bijvoorbeeld door tarieven te verhogen of toegang te weigeren.

Consultatie en vervolg

De ACM heeft op 19 november 2020 het ontwerpbesluit marktanalyse hoogwaardige wholesaletoegang ter consultatie aan marktpartijen voorgelegd. De zienswijzen en het daarop volgende onderzoek gaven geen aanleiding tot wezenlijke aanpassingen van het geconsulteerde ontwerpbesluit. De Commissie heeft een maand de tijd om te reageren op het besluit. Hierna zal ACM het besluit definitief maken.

 

Documenten

Notificatie marktanalysebesluit hoogwaardige wholesaletoegang (PDF - 1.47 MB)