Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Jumbo mag via haar dochteronderneming Jumbo Supermarkten vier supermarkten van Jan Linders overnemen (eindmededeling)

Koninklijke Jumbo Food Groep B.V. (hierna: Jumbo) mag via haar dochteronderneming Jumbo Supermarkten B.V. vier supermarkten van Jan Linders B.V. overnemen. Het betreft de Jan Linders winkels in Beek (Maastrichterlaan), Heerlen (Ganzeweide), Roermond (Kasteel Hornstraat) en Swalmen (Sint Jansplein). Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (hierna: ACM) op 25 september 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Afgelopen maand hebben Albert Heijn en Jan Linders toezeggingen gedaan aan de ACM over verkoop en exploitatie van vijf supermarkten aan concurrenten. Op basis van haar informele onderzoek zag de ACM mogelijke mededingingsrisico’s in de gebieden rondom de Jan Linders winkels in Beek, Heerlen, Herten, Roggel en Swalmen. In deze vijf gebieden zou er mogelijk als gevolg van de voorgenomen samenwerking tussen Albert Heijn en Jan Linders onvoldoende keuze en dus concurrentie tussen supermarktformules overblijven.

De ACM geeft in dit besluit toestemming dat de Jan Linders winkels in Beek, Heerlen, Roermond en Swalmen overgenomen mogen worden door concurrent Jumbo. De Jan Linders winkel in Roggel is reeds verkocht en zal als Spar-franchise geëxploiteerd worden. Deze overname was niet meldingsplichtig.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam