Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Jumbo wil vier winkels van Jan Linders overnemen (concentratiemelding)

Koninklijke Jumbo Food Groep B.V. (hierna: Jumbo) wil, via haar dochteronderneming Jumbo Supermarkten B.V., vier supermarkten van Jan Linders B.V. (hierna: de Jan Linders winkels) overnemen. De bedrijven hebben op 8 september 2023 de Autoriteit Consument en Markt om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Jumbo is actief in de supermarktsector. Jumbo exploiteert in Nederland circa 700 supermarkten, waaronder eigen winkels en via franchisenemers. Naast de reguliere supermarkten verkoopt Jumbo dagelijkse consumptiegoederen online via Jumbo.com. Ook exploiteert Jumbo op tien locaties een zogenaamde “Jumbo Foodmarkt”.
  • De Jan Linders winkels zijn actief op het gebied van de detailhandel in levensmiddelen. De Jan Linders winkels zijn onderdeel van de formule “Jan Linders” – een regionale supermarktketen die eigen winkels exploiteert (met name in het zuidoosten van Nederland).

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355