Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bergman Clinics mag Mauritskliniek niet overnemen (eindmededeling)

Wat staat er in de eindmededeling?

Hippocrates Capital B.V. (Bergman Clinics)  krijgt geen vergunning om MK Health B.V. (Mauritskliniek) over te nemen. 

De ACM heeft dat op 23 december 2021 besloten.

De ACM concludeert dat Bergman Clinics door de overname een nog sterkere machtspositie zou krijgen bij onderhandelingen met zorgverzekeraars. Uit diepgaand onderzoek van de ACM blijkt ook dat de prijzen van geleverde zorg na de voorgaande fusie tussen Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics in vergelijking met andere klinieken en ziekenhuizen in de afgelopen jaren sterker zijn gestegen. De ACM concludeert dat de overname van Mauritskliniek zou leiden tot verdere prijsstijgingen, waardoor innovatieve zorg minder betaalbaar wordt. De ACM heeft daarom besloten geen vergunning te verlenen voor deze overname.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief te sturen aan de Rechtbank Rotterdam met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam