Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM publiceert de Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten

De beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten zorgt dat consumenten en bedrijven hun eigen modem en/of router kunnen gaan aansluiten.

De mogelijkheid om zelf te kunnen kiezen is al eerder vastgelegd in (Europese) regels. De ACM is aangewezen als toezichthouder op deze regels. Met de beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft de ACM duidelijkheid over haar uitleg van de regels. Zo maakt de ACM duidelijk aan telecomaanbieders en consumenten welk deel van het netwerk eigendom is van de telecomaanbieder en welk deel vrije keuze van de consument is. Ook geeft de ACM aan welke informatie de netwerkeigenaar moet publiceren zodat geschikte eindapparaten op de markt kunnen worden gebracht en consumenten deze daadwerkelijk in gebruik kunnen nemen.

Bij het opstellen van de beleidsregel heeft de ACM gekeken naar de mogelijke gevolgen voor onder meer de kwaliteit van het netwerk en beveiligingsaspecten. Er is uitvoerig overleg gepleegd met (markt)partijen en ook gekeken naar andere landen, waaronder Duitsland, waar al langer sprake is van vrije modemkeuze. In de Nota van bevindingen is hiervan een verslag terug te vinden.

 

Documenten

Nota van bevindingen (PDF - 354.14 KB) Beleidsregel handhaving besluit eindapparaten (PDF - 300.79 KB)