Kruimelpad

Klachten telecom

Bel-me-niet register ook voor ondernemers

Hebt u een eenmanszaak, maatschap of VOF? Dan kunt u zich inschrijven in het Bel-me-niet Register. Daarna mogen bedrijven u niet meer voor een verkoopgesprek bellen. Staat uw telefoonnummer in het KvK-Register? Ook dan moeten telefonische verkopers rekening met het Bel-me-niet Register houden.

U wilt niet gebeld worden

Wordt u ongevraagd gebeld door een telefonische verkoper? Ondanks uw inschrijving bij het Bel-me-niet Register? En wilt u dat dit bedrijf u niet meer belt? Geef tijdens het gesprek aan dat u door dit bedrijf niet meer gebeld wilt worden. Het bedrijf mag u dan in de toekomst niet meer bellen. Dit noemen wij het recht van verzet.

Wanneer mag een bedrijf u wel bellen?

Staat u in het Bel-me-niet Register? Dan mag een bedrijf u wel bellen:

  • als u klant bent of bent geweest;
  • als u zelf gevraagd hebt om u te bellen;
  • als het bedrijf u voor marktonderzoek belt en niets probeert te verkopen ;
  • als een goed doel u belt en u eerder een donatie hebt gegeven;
  • als u korter dan zes weken in het Bel-me-niet register staat ingeschreven.

Wilt u door dit bedrijf in de toekomst niet meer gebeld worden? Geef dit dan gelijk aan tijdens het gesprek. Ook in deze situaties hebt u het recht van verzet.

Wilt u niet voor marktonderzoek gebeld worden? Dan kunt u zich inschrijven bij MOA Onderzoekfilter. Kijk op www.onderzoekfilter.nl  voor meer informatie.

Zegt u ja? Dan zit u direct eraan vast!

Zegt u ja op een aanbod aan de telefoon? Dan zit u vaak direct aan een overeenkomt vast. U hebt geen wettelijke bedenktijd. Uw handtekening is ook niet nodig. Telefonische verkopers nemen meestal het deel van het gesprek op waarin u ja zegt. Zo kan de verkoper aantonen dat u een overeenkomst bent aangegaan.

Wees daarom alert: zeg alleen ja als u het inderdaad een goed aanbod vindt. Zeg nooit ja omdat u van de opdringerige verkoper af wilt zijn.  

Staat u in het Bel-me-niet-register en wordt u toch gebeld? Of blijft een bedrijf u ongevraagd bellen? Meld uw klacht bij de ACM!

Belt een bedrijf u ongevraagd? Of nadat u in een eerder gesprek had aangegeven niet meer gebeld te willen worden?

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.