Kruimelpad

Ik wil warmte leveren. Wat moet ik doen?

Wilt u stadsverwarming of blokverwarming leveren aan consumenten en kleinzakelijke klanten? Dan moet u het warmtenet bij ons aanmelden. Ook hebt u vaak een vergunning nodig. Dit is niet het geval als u als VvE of verhuurder warmte levert.

Moet ik mijn warmtenet aanmelden?

Levert u warmte of warm water aan consumenten of aan zakelijke klanten met een aansluiting kleiner dan 100 Kw (kleinzakelijke klanten)? En beheert u één of meer warmtenetten? Dan moet u deze bij ons aanmelden, tenzij u een vereniging van eigenaren (VvE) of een verhuurder bent.

Mijn warmtenet aanmelden

Heb ik een vergunning nodig?

Levert u warmte aan consumenten of kleinzakelijke klanten? Vraag dan een vergunning aan als u:

  • aan meer dan 10 klanten tegelijkertijd levert, én
  • meer dan 10.000 gigajoules per jaar levert

Hebt u geen vergunning nodig? Ook dan moet u zich aan de regels houden.

Een vergunning aanvragen

Bent u een vereniging van eigenaren (VvE), of een verhuurder?

U heeft geen vergunning nodig en u hoeft uw warmtenet niet aan te melden. Dat moet wel wanneer u de levering van warmte hebt ondergebracht in een aparte bv. En als deze helemaal van u is.

 

Welke eisen gelden voor een vergunning?

U moet aantonen dat u als warmteleverancier beschikt over de benodigde organisatorische, financiële en technische kwaliteiten. Daarnaast is het belangrijk dat u controle heeft en uit kunt oefenen over alle primaire processen van de warmtelevering en dat u voldoet aan de wettelijke verplichtingen voor warmteleveranciers:

Geschillencommissie

U moet aangesloten zijn bij een onafhankelijke geschillencommissie. Een geschillencommissie adviseert en bemiddelt. Ook doet een geschillencommissie een (bindende) uitspraak in geschillen tussen een klant en uzelf. U hebt niet te maken met een rechter en de procedure is goedkoper.

U kunt zich aansluiten bij De Geschillencommissie. U kunt ook kiezen voor een andere, onafhankelijke geschillencommissie.

 De Geschillencommissie 

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.