Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Anoniem melden

Wilt u bij de ACM een melding doen over bedrijven die regels overtreden waarop de ACM toezicht houdt? Wij begrijpen dat het een grote stap kan zijn om belastende informatie over uw werkgever, klanten of leveranciers te delen. Misschien loopt u persoonlijk risico. Soms willen mensen daarom liever niet dat hun identiteit bekend wordt.

Hoe meldt u anoniem?

Wij bieden u de mogelijkheid om uw informatie met ons te delen zonder dat uw identiteit bij anderen bekend wordt. Uw persoonsgegevens zijn alleen bekend bij de medewerkers van onze Inlichtingeneenheid. De gegevens worden dus niet gedeeld met andere personen of in een dossier vermeld. De medewerkers van onze Inlichtingeneenheid zijn opgeleid om vertrouwelijk om te gaan met uw identiteit.

U kunt uw melding doorgeven op telefoonnummer 070 722 2500. Tijdens kantooruren (9.00 – 17.00 uur) zijn wij goed bereikbaar. Wij zijn daarnaast zoveel mogelijk buiten kantoortijden en in het weekend bereikbaar.

  • Tijdens het eerste telefoongesprek leggen wij u uit hoe onze Inlichtingeneenheid werkt en wat u van ons kunt verwachten. Daarna vragen wij u om iets meer te vertellen over uw melding. Op basis van wat u ons vertelt en waar u zich comfortabel bij voelt, kunnen we een afspraak met u maken voor een persoonlijke kennismaking.
  • Bij de persoonlijke kennismaking vertellen wij u hoe wij zorgen dat verder niemand weet dat u informatie met ons deelt. Samen met u bepalen we of u wilt en kunt optreden als informant voor de ACM. 

Meer weten over anoniem melden?

  • Blijf ik anoniem als ik contact opneem met de Inlichtingeneenheid?
    Wij bieden u de mogelijkheid om informatie te delen zonder dat uw identiteit bij anderen bekend wordt. Uw persoonsgegevens zijn alleen bekend bij onze medewerkers van de Inlichtingeneenheid van de ACM en worden met niemand gedeeld.

Lees hoe wij omgaan met anonieme meldingen in de Werkwijze informanten ACM 2017 .

Wilt u wel melden, maar hoeft dat niet anoniem?

U kunt uw melding direct online doen. Daarbij vragen wij om uw persoonsgegevens.

Wilt u wel melden, maar volledig anoniem? 

U kunt uw melding direct online doen. U kunt er vervolgens voor kiezen om de velden met contactgegevens leeg te laten.