Kruimelpad

Anoniem melden

Wilt u bij de ACM een melding doen over bedrijven die regels overtreden? Wij begrijpen dat het een grote stap kan zijn om belastende informatie over uw werkgever, klanten of leveranciers te delen. Misschien loopt u persoonlijk risico. Als u uw melding liever anoniem doet, kan dat. De medewerkers van onze inlichtingeneenheid zijn opgeleid om vertrouwelijk om te gaan met anonieme tipgevers.

Hoe meldt u anoniem? 

Bel met een afgeschermd nummer naar onze inlichtingeneenheid. Dat kan rechtstreeks op 070 722 2500. De inlichtingeneenheid is zo veel mogelijk ook buiten kantooruren en in de weekeinden bereikbaar.

  • Tijdens het eerste telefoongesprek leggen wij u uit hoe onze inlichtingeneenheid werkt en wat u van ons kunt verwachten. Daarna vragen wij u meer te vertellen over uw melding. En wij maken een afspraak met u voor een persoonlijk contact.
  • Bij de persoonlijke kennismaking vertellen wij u hoe wij zorgen dat verder niemand weet dat u informatie met ons deelt. Samen met u bepalen we of u wilt en kunt optreden als anonieme informant voor de ACM. U heeft en houdt alleen contact met ons als u dat zelf wilt.

Meer weten over anoniem melden?

Lees hoe wij omgaan met anonieme meldingen in de Werkwijze informanten ACM 2017 .

Wilt u wel melden, maar hoeft dat niet anoniem? 

U kunt uw melding direct online doen. Daarbij vragen wij om uw persoonsgegevens.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.