Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Toezicht op de post- en telecommarkt in Caribisch Nederland

Wij controleren of het postbedrijf en de telecomaanbieders zich aan regels houden in Caribisch Nederland.

Post

Flamingo Express Dutch Caribbean (FXDC) verzorgt de post in Caribisch Nederland. Dit bedrijf heeft de postconcessie gekregen. Wij controleren of FXDC voldoet aan de afspraken die bij de concessie horen. Bijvoorbeeld over de bezorgtijd van brieven op en tussen de eilanden.

Telecom

Samen met de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI)  zijn wij verantwoordelijk voor het toezicht op de telecomaanbieders in Caribisch Nederland.

Wij controleren of aanbieders zich houden aan de regels uit het Besluit Algemene Richtlijnen Concessiehouders. En wij kunnen een beslissing nemen bij geschillen tussen telecomaanbieders. Ook geven wij telefoonnummers uit en controleren of zij juist worden gebruikt.

De verantwoordelijkheid van de RDI ligt bij frequentie-uitgifte en het toezicht op de technische voorwaarden van de telecominfrastructuur. Voor vragen hierover kunt u een e-mail sturen naar BES [at] RDI [punt] nl (BES[at]RDI[dot]nl).

Contact

Voor antwoorden op vragen over post of telecom in Caribisch Nederland neemt u contact met ons op.

Per mail:

TelecomPostCN [at] acm [punt] nl (TelecomPostCN[at]acm[dot]nl)

Of per post: 

Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Nederland

Bronnen