Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Vestia blijft verantwoordelijk voor goed functioneren warmtenet Duindorp

Warmteleverancier Vestia moet de filters van warmtepompen in het warmtenet in de Haagse wijk Duindorp schoonmaken en zorgen dat bewoners op een betrouwbare manier warmte blijven ontvangen. Dat heeft de ACM besloten na beoordeling van het bezwaar van warmteleverancier Vestia tegen het dwangsombesluit van 1 juni 2022. In dit dwangsombesluit kondigde de ACM aan dat Vestia een dwangsom moet betalen als het bedrijf filters in de warmtepompen niet zou schoonmaken en niet snel genoeg een herstelplan op zou stellen om te zorgen voor een betrouwbare levering van warmte.

De ACM verklaart het bezwaar van Vestia hiermee grotendeels ongegrond. De ACM heeft in het besluit wel verduidelijkt dat de lasten onder dwangsom zijn opgelegd om te zorgen dat het warmtenet in de Haagse wijk Duindorp goed werkt. Vestia is volgens de ACM verantwoordelijk voor verstoppingen van de filters van de warmtepompen in de woningen, omdat deze vuil worden door vuil in het water van warmtenet van Vestia. Om het probleem met verstopte filters op korte termijn op te lossen moet Vestia de filters schoonmaken. Om het probleem ook voor de lange termijn op te lossen moet Vestia een herstelplan opstellen. Verder moet Vestia ook warmtemeters plaatsen in de eengezinswoningen in Duindorp. De verplichting om ook in appartementen warmtemeters te plaatsen kan de ACM in dit geval niet afdwingen.

 

Documenten

Besluit op bezwaar openbare versie - 584575_Besluit op bezwaar - 584575 - openbare versie (PDF - 204.3 KB)