Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Zienswijze op flexibilisering en caps (2,6 GHz)

Het Ministerie van Economische Zaken heeft OPTA advies gevraagd over twee beleidsvoornemens die invloed hebben op de concurrentie op markten voor elektronische communicatiediensten. Ten eerste wil het ministerie de bestemmingen een aantal frequentiebanden techniekneutraal maken.Ten tweede wil het ministerie bij de verdeling van het 2,6 GHz spectrum ruimte creƫren voor nieuwkomers op de markt voor mobiele communicatie door de maximale hoeveelheid spectrum die de zittende partijen mogen bemachtigen per partij te beperken. OPTA komt tot de conclusie dat beide beleidsvoornemens een bijdrage leveren aan de doelstellingen die ten grondslag liggen aan het beleid van het ministerie. Omdat de effecten van beide beleidsvoornemens elkaar compenseren, ondersteunt OPTA vooral de combinatie van beide maatregelen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook