Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit YouCa - UPC

YouCa B.V. heeft OPTA verzocht een geschil met UPC Nederland te beslechten over een informatieverzoek dat is gebaseerd op de in 2006 door OPTA aan UPC opgelegde toegangsverplichting. OPTA bestempelt het toegangsverzoek van YouCa niet als onredelijk als YouCa gebruik maakt van dezelfde analoge signalen als UPC voor het doorgeven van het standaardpakket, mits YouCa niet tevens de klantaansluiting wil overnemen. Dit omdat het marktanalysebesluit uit 2006 niet ziet op de ontbundeling van standaardpakket en klantaansluiting. Daarnaast is het wegens capaciteitsschaarste niet redelijk om dezelfde analoge signalen meerdere keren over het netwerk te sturen. Voor digitale rtv-signalen geldt het argument van schaarste niet zodat gebruik van de bestaande digitale signalen wel als onredelijk verzoek zal worden gezien.

OPTA beslist in dit geschil dat het verzoek van YouCa, mits YouCa niet tevens wenst de klantaansluiting over te nemen, valt onder de (nog) geldende toegangsverplichting. UPC dient dan ook de relevante informatie op te leveren die YouCa heeft aangevraagd.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.