Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitkomst veiling bedrijfsnummers

OPTA heeft in de afgelopen weken rond 200 aanvragen ontvangen voor in totaal ongeveer 400.000 nummers in de nieuwe 088-reeks voor ondernemingen en instellingen. Bij aanvragen van overlappende blokken bedrijfsnummers, nodigt OPTA de betrokken partijen uit voor een veiling. Bij het ontwerp van veilingmodel en bij het vaststellen van de uitgiftebeleid, heeft OPTA maatregelen willen nemen om nummerhandel zo veel mogelijk tegen te gaan. Zo zijn partijen verplicht entreegeld te betalen als zij mee willen doen aan een veiling. Daarnaast hanteert OPTA de uitgifteregel dat bedrijfsnummers in minimale blokken van 100 aaneengesloten nummers worden uitgegeven. Praktisch houdt dat in dat partijen niet allerlei mooie losse nummers aan kunnen vragen. OPTA heeft in het aanvraagproces gemerkt dat dezemaatregelen effect hebben gehad.

Bij het afsluiten van de eerste aanvraagperiode bleek dat OPTA in totaal 13 veilingen moest organiseren voor 30 partijen. Partijen die deel wilde nemen aan een veiling moesten binnen een week 200 euro entreegeld betalen. Van de 30 uitgenodigde partijen hebben 14 het entreegeld betaald. De overige partijen hebben zich actief teruggetrokken of verzuimd het entreegeld te betalen. Het niet betalen van het entreegeld leidde automatisch tot een afwijzing van de aanvraag. Bij een afwijzing of terugtrekking werden de aangevraagde nummers automatisch aan de andere partij toegekend en de veiling afgelast.

Uiteindelijk zijn twee veilingen doorgegaan. Hierbij zijn vijf partijen toegelaten tot deze twee veilingen. Deze partijen hebben een biedkaart ontvangen. Op 24 november 2004 zijn door de notaris de uitkomsten vastgesteld. De winnaar van een veiling betaalt het op een na hoogste bod.

Vastgestelde uitkomsten van de veiling van bedrijfsnummers