Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: voorwaarden aan overname Handicare door Nordic Capital

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) stelt voorwaarden aan de overname van Handicare door Nordic Capital. Handicare moet ongeveer de helft van haar productie, distributie en verkoop van elektrische rolstoelen in Nederland verkopen aan een onafhankelijke derde. Hierdoor blijft er genoeg concurrentie over op de markt van nieuwe elektrische rolstoelen.

Op de Nederlandse markt is Handicare een grote speler. Op het moment dat Nordic Capital, eigenaar van het Zweedse Permobil, Handicare overneemt, komen de twee grootste leveranciers van elektrische rolstoelen in één hand. Dat zou betekenen dat er een te grote speler op de markt komt en daardoor te weinig concurrentie overblijft. Nordic Capital heeft voorgesteld om de productie, de distributie en de verkoop van de modellen Beatle, Ibis XP en Alex van Handicare af te stoten. Deze modellen vertegenwoordigen gezamenlijk zo'n 20 tot 30 procent van de Nederlandse markt. Hiermee zijn de bezwaren van de NMa tegen de overname weggenomen.

 

Zie ook

Meer in deze zaak