Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM wijzigt vergunningsbesluit overname Handicare door Nordic Capital

Op 10 juni 2014 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ingestemd met het verzoek van Nordic Capital tot wijziging van het vergunningsbesluit van 10 december 2010 dat gaat over de overname van Handicare door Nordic Capital.

Bij het verlenen van de vergunning voor de overname van elektrische rolstoelenproducent Handicare door Nordic Capital in 2010 is afgesproken dat Nordic Capital een bedrijfsonderdeel zou afstoten (You-Q).

Bovendien is afgesproken dat Nordic Capital dit bedrijfsonderdeel voor een periode van tien jaar niet zou terugkopen (het terugkoopverbod). Nordic Capital was destijds ook eigenaar was van een andere elektrische rolstoelenproducent, Permobil.

In 2013 heeft Nordic Capital haar belang in Permobil verkocht. ACM heeft besloten dat de marktstructuur sinds 2010 zodanig is veranderd dat een mededingingsprobleem op de Nederlandse markt voor de productie en verkoop van elektrische rolstoelen zich niet (opnieuw) zal voordoen bij opheffing van het terugkoopverbod.

 

Documenten

ACM wijzigt vergunningsbesluit overname Handicare door Nordic Capital (PDF - 605.44 KB)