Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Verzoek wijziging vergunningsvoorschrift zaak 1528 Wegener Arcade - VNU Dagbladen

Op 7 juli 2011 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit besloten niet akkoord te gaan met het verzoek van Koninklijke Wegener N.V. (Wegener) om één voorschrift dat verbonden is aan de vergunning in zaak 1528/ Wegener Arcade – VNU Dagbladen op te heffen.

De NMa oordeelt dat het niet onredelijk is Wegener te houden aan het voorschrift dat inhoudt dat Wegener de onderlinge onafhankelijkheid tussen de dagbladen PZC en BN/De Stem moet waarborgen en beide titels moet blijven verspreiden in Zeeuws-Vlaanderen. Wegener heeft de NMa er niet van overtuigd dat de marktomstandigheden in Zeeuws-Vlaanderen sinds 2000 dusdanig zijn gewijzigd dat het voorschrift niet meer nodig is. Ook heeft Wegener onvoldoende aangetoond dat het in stand houden van beide titels onredelijk is.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook