Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit aanvrager X - Stedin onrechtmatig afsluiten energie

De aansluitplicht van artikel 23 E-wet is in dit geval niet van toepassing, deze geldt slechts bij nieuw aan te leggen aansluitingen, niet voor heraansluiten na afsluiten wegens wanbetaling. Aanvrager heeft zijn stelling dat hij door de afsluiting ernstige gezondheidsrisico's zou lopen nooit afdoende onderbouwd. Stedin heeft deze stelling willen verifiëren door contact op te nemen met artsen van aanvrager. Hierdoor geeft Stedin uitvoering aan zijn taak als netbeheerder en is geen sprake van schending van de privacy. De nieuwe 'dreiging' gaat enkel om de rekening voor water, dit is geen taak van een netbeheerder, dus er is geen geschil met een netbeheerder.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak