Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete Aan de Stegge voor deelname aan kartel in installatiesector

In april 2005 heeft de NMa tegen een groot aantal installatiebedrijven rapport (rapport 3150) opgemaakt voor hun deelname aan een kartelstructuur in de installatiesector in de periode 1998 tot en met 2001. Het rapport maakt integraal onderdeel uit van het besluit dat de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit per onderneming heeft genomen.

In het Rapport wordt geconcludeerd dat er een redelijk vermoeden bestaat dat de onderneming Aannemers- en Staalconstructiebedrijf Aan de Stegge heeft deelgenomen aan afspraken en gedragingen in de Installatie-deelsector in Nederland, in de periode van januari 1998 tot en met december 2001, zoals uiteengezet in het Rapport. Bedoelde afspraken en gedragingen vormen een overtreding van artikel 6 Mw en artikel 81 EG.

De Raad legt een boete op van EUR 621.413,00 aan Aannemers- en Staalconstructiebedrijf Aan de Stegge B.V., gevestigd te Goor.

 

Documenten

Boete Aan de Stegge voor deelname aan kartel in installatiesector (PDF - 131.13 KB)