Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete Aan de Stegge deelname kartelstructuur Burgerlijke & Utiliteitsbouw sector

In september 2005 heeft de NMa tegen een groot aantal ondernemingen die werkzaam zijn in de sector Burgerlijke & Utiliteitsbouw rapport (rapport 3938_1/11) opgemaakt voor hun deelname aan een kartelstructuur in de sector Burgerlijke & Utiliteitsbouw in de periode 1998 tot en met 2001. Het rapport maakt integraal onderdeel uit van het besluit dat de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit per onderneming heeft genomen.

In het Rapport wordt geconcludeerd dat er een redelijk vermoeden bestaat dat de onderneming Aan de Stegge Nederland heeft deelgenomen aan afspraken en gedragingen in de B&U-sector in Nederland, in de periode van januari 1998 tot en met december 2001, zoals uiteengezet in het Rapport. Bedoelde afspraken en gedragingen vormen een overtreding van artikel 6 Mw en artikel 81 EG.

De Raad legt een boete op van EUR 653.562,00 aan Aan de Stegge Nederland B.V., gevestigd te Goor.

 

Bijlagen

Boete Aan de Stegge deelname kartelstructuur Burgerlijke & Utiliteitsbouw sector (PDF - 92.66 KB) Rapport B&U-sector (PDF - 344.62 KB)
 

Meer in deze zaak

 

Zie ook