Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geen boete voor ex-bestuurder 1 van NS voor machtsmisbruik NS bij Limburgse aanbesteding

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt geen boete op aan een ex-bestuurder van NS.

De ACM heeft onderzocht of de ex-bestuurder feitelijk leiding heeft gegeven aan de twee overtredingen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg waarvoor de NS beboet wordt. Dat is onvoldoende gebleken. De boete voor de NS bedraagt 40.950.000 euro.

Het College voor het beroep van het bedrijfsleven (het CBb) heeft op 1 juni 2021 het besluit van de ACM om NS een boete op te leggen over misbruik van machtspositie vernietigd. Daarmee heeft het CBb bepaald dat de NS geen overtreding heeft begaan en definitief geen boete hoeft te betalen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook