Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Concept methodebesluit elektriciteit en drinkwater Caribisch Nederland 2017-2019

De ACM consulteert de concept-methode voor de regulering van de drinkwater- en elektriciteitsbedrijven in Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). Belanghebbenden konden tot en met 16 augustus 2016 op deze concept-methode reageren.

De ACM voert sinds 1 juli 2016 het toezicht uit op de Wet elektriciteit en drinkwater BES. Op grond van deze wet moet de ACM tarieven vaststellen voor de productie en voor de distributie van drinkwater en elektriciteit in Caribisch Nederland. Om tarieven vast te stellen, stelt de ACM een methode op, na overleg met belanghebbenden. De publicatie van deze concept-methode is bedoeld om input van belanghebbenden te krijgen, zodat de ACM vervolgens de methode definitief kan vaststellen. Het streven is dat de ACM per 1 januari 2017 nieuwe tarieven kan vaststellen op basis van deze methode.

Belanghebbenden zijn in dit geval de bedrijven waarvoor de ACM de tarieven gaat vaststellen en consumentenorganisaties die groepen consumenten vertegenwoordigen.

Individuele consumenten kunnen uiteraard aan ACM vragen stellen zodat ACM kan toelichten wat er in de concept-methode is opgeschreven.

Meer informatie

 

Documenten

Concept methodebesluit elektriciteit en drinkwater Caribisch Nederland 2017-2019 (PDF - 450.36 kB)