Toezicht op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba gelden meestal andere wetten dan in Europees Nederland. Voor het werk van de ACM gelden in Caribisch Nederland speciale wetten voor het toezicht op de elektriciteits- en drinkwatervoorziening, de postsector en de telecomsector.

Lees meer over de taken van de ACM in Caribisch Nederland

Papiamentu English

Wie is ACM?

De Autoriteit Consument & Markt is een onderdeel van de Nederlandse overheid. Wij zorgen er als onafhankelijk toezichthouder voor dat bedrijven in Nederland eerlijk met elkaar concurreren en wij beschermen consumentenbelangen. 

Contact met onze mensen

Heeft u vragen aan onze mensen? Dan kunt u ze bellen of mailen.

Marga Buys-Trimp

Telefoon: +599 715 85 08
Mobiel: +599 781 00 84 of +31 6 310 35 865
E-mail: Marga.Buys-Trimp@acm.nl

Laurens Jörg

Telefoon: +599 715 83 83
Mobiel: +599 781 02 81 of +31 6 310 35 837
E-mail: Laurens.Jorg@acm.nl

 
 
 
 
 

Methodebesluit Drinkwater en elektriciteit 2017-2019

ACM heeft regels vastgesteld waarmee zij zal bepalen hoe hoog de inkomsten mogen zijn van de elektriciteits- en drinkwaterbedrijven in Caribisch Nederland. Op basis van dit ‘methodebesluit’ stelt ACM eind 2016 de tarieven vast die deze bedrijven mogen hanteren voor afnemers (bedrijven en consumenten).

Methodebesluit elektriciteit en drinkwater in Caribisch Nederland 2017 - 2019

 

Laurens Jörg

Legal counsel

Laurens Jörg (1975) is een ervaren jurist en woont sinds eind 2015 met zijn gezin op Bonaire. Hij buigt zich samen met Marga Buys vanuit ACM over het toezicht op de speciale wetgeving voor Caribisch Nederland op het gebied van de elektriciteit- en drinkwatervoorziening.

Voor Laurens is samenwerken een kernbegrip: “Samenwerken met bewoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba biedt volop kansen om van elkaar te leren en elkaar op weg te helpen. Natuurlijk verschilt de situatie op de drie eilanden onderling sterk. Wij staan dan ook graag in nauw contact met de bewoners en met de bedrijven. Alleen zo krijgen wij een goed beeld van de plaatselijke situatie en kunnen wij ons werk goed doen. Die uitdaging inspireert mij.”

Laurens werkt sinds 2009 in verschillende functies bij ACM. Daarvoor heeft hij ruim acht jaar bij een bestuursrechtelijk college gewerkt en was hij verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Marga Buys-Trimp

Regulatory expert

Marga Buys-Trimp (1982) is een ervaren econometrist en woont sinds half 2015 met haar gezin op Bonaire. Zij buigt zich samen met Laurens Jörg vanuit ACM over het toezicht op de speciale wetgeving voor Caribisch Nederland op het gebied van de elektriciteit- en drinkwatervoorziening.

Marga is vanaf het begin betrokken geweest bij de wet Elektriciteit en Drinkwater BES: “Ik realiseer me dat de situatie op Bonaire, Sint Eustatius en Saba heel anders is dan in Europees Nederland. Wat zijn redelijke tarieven? Hoe houden we de drinkwater- en elektriciteitsbedrijven financieel gezond? Ik ga graag de uitdaging aan om samen met alle betrokkenen deze wet in de praktijk te brengen. Natuurlijk komen we van verschillende vertrekpunten, maar ik wil graag kijken waar we elkaar vinden. Iedereen profiteert ervan als het goed geregeld is met de elektriciteits- en drinkwatervoorziening.”

Marga werkt sinds 2008 bij ACM in verschillende functies. Daarvoor werkte zij als consultant.
 

 
 
 
 
 

Blijf op de hoogte

Automatisch een e-mail ontvangen over het toezicht op Bonaire, Sint Eustatius en Saba? U kunt zich aanmelden voor onze e-mailservice. Kies het onderwerp ‘Caribisch Nederland’ en hoe vaak u een bericht wilt ontvangen.

Neem een abonnement op onze e-mailservice

 
 
 
 

Pagina-opties

 
Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten