Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Tarievenbesluit TenneT 2017

Autoriteit Consument & Markt (hierna: ACM) heeft de maximale tarieven vastgesteld die TenneT TSO B.V. mag hanteren in 2017.

Voor het beheer van het landelijke elektriciteitsnetwerk en de daarbij behorende wettelijke taken mag TenneT kosten in rekening brengen bij grootverbruikers en regionale netbeheerders. Zij zullen, op hun beurt, hun kostprijzen aanpassen waardoor andere bedrijven en consumenten in de rekening delen.

In dit besluit heeft ACM de maximale toegestane inkomsten voor de transport- en systeemtaken voor TenneT vastgesteld op ruim € 507 miljoen.

Proces voor het vaststellen van de tarieven

TenneT heeft op 8 november 2016 een voorstel ingediend bij ACM voor de tarieven die zij in 2016 in rekening wil brengen. ACM heeft dit voorstel beoordeeld en de hoogte van de tarieven vastgesteld.

Methodebesluiten

In augustus 2016 heeft ACM een methodebesluit voor de transporttaken van TenneT en een methodebesluit voor de systeemtaken van TenneT vastgesteld. In deze besluiten staat op welke manier de inkomsten van TenneT in 2016 worden berekend. ACM heeft de tarieven hierop gebaseerd.
 

Documenten

Tarievenbesluit TenneT 2017 (PDF - 248.63 kB)
 

Bijlagen

Inkomstenberekening tarieven TenneT elektriciteit 2017 (XLSX - 513.98 kB)