Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Toezegging D-rt Groep over transparante reisprijzen

D-reizen heeft aan ACM toegezegd op de website D-reizen.nl prijzen en eventuele bijkomende kosten duidelijk weer te geven. Het bedrijf zal ook haar website vx.nl aanpassen om te voldoen aan de verplichtingen met betrekking tot duidelijke prijzen.

ACM hecht grote waarde aan duidelijke prijzen in de reisbranche om consumentenschade te voorkomen en een gelijk speelveld te creƫren in de reisbranche. Om te komen tot meer transparantie in de reisbranche heeft ACM al in 2013 in vijf aandachtspunten kenbaar gemaakt waar haar focus ligt bij de handhaving van de wet. Bij de bekendmaking van deze aandachtspunten heeft ACM ook medegedeeld dat zij actief zou gaan handhaven.

In dit verband en mede naar aanleiding van signalen hebben toezichthouders de websites D-reizen.nl en vx.nl  van D-rt Groep B.V. gecontroleerd en getoetst aan de Luchtvaartverordening en de Wet oneerlijke handelspraktijken. Bij deze controles bleek dat die websites niet voldeden aan deze regels.

D-rt Groep B.V. heeft aan ACM toegezegd dat zij niet alleen op de website D-reizen.nl, maar ook op de website vx.nl de informatie over  bijkomende kosten en eventuele bagagekosten zo snel mogelijk en zo transparant mogelijk zal vermelden en ook in de toekomst zo zal houden.

 

Documenten

Zie ook