Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Toezegging Travix over transparante reisprijzen

Travix Nederland B.V. heeft aan ACM toegezegd bij de online verkoop van haar producten op de websites CheapTickets.nl, Vliegwinkel.nl en BudgetAir.nl de bijkomende kosten in het vervolg duidelijk en transparant te vermelden.

Met duidelijke prijzen wil ACM consumentenschade voorkomen en een gelijk speelveld creëren in de reisbranche. Om dit voor elkaar te krijgen heeft ACM  in 2013 in vijf aandachtspunten kenbaar gemaakt waar haar focus ligt bij de handhaving van de wet. Bij de bekendmaking van de aandachtspunten heeft ACM medegedeeld dat zij actief zou gaan handhaven.

In dit verband en mede naar aanleiding van signalen heeft ACM de website www.cheaptickets.nl van Travix Nederland B.V. gecontroleerd en getoetst aan de Luchtvaartverordening en de Wet oneerlijke handelspraktijken. Bij deze controles bleek dat die website niet voldeed aan de regels.

Travix Nederland B.V. heeft aan ACM toegezegd dat zij niet alleen op de website www.cheaptickets.nl, maar ook op de websites Vliegwinkel.nl en Budgetair.nl de bijkomende kosten in het vervolg steeds duidelijk en transparant zal vermelden. Ook zegt Travix Nederland B.V. toe de vermelding van eventuele bagagekosten  duidelijk weer te geven.

 

Documenten

Toezegging Travix over transparante reisprijzen (PDF - 131.94 KB)