Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Brief aan PostNL over Vaststelling tariefruimte Universele Postdienst 2017

PostNL mag in 2017 de tarieven voor het basispakket aan postdiensten met gemiddeld 8% verhogen. Daar bovenop kan nog een verhoging volgen, als PostNL in 2016 de mogelijkheid om de tarieven te verhogen nog niet volledig heeft benut.

ACM zorgt ervoor dat afnemers (consumenten en bedrijven) niet teveel betalen voor de postbezorging, terwijl PostNL tegelijkertijd rendabel het basispakket aan postdiensten kan leveren.

Voor 2017 heeft PostNL een tariefvoorstel gedaan, dat ACM nu beoordeelt. Later dit jaar wordt duidelijk welke prijzen PostNL in het nieuwe jaar gaat hanteren voor bijvoorbeeld postzegels en frankeermachinepost. Mocht PostNL teveel winst maken op het basispakket, dan wordt de tariefruimte automatisch lager.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook