Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Verhoging tarief decemberzegel past binnen wettelijke grenzen

PostNL verhoogt de prijs van de decemberzegels van 64 naar 65 cent. ACM concludeert dat deze stijging valt binnen de grenzen die wettelijk is toegestaan.

Waarom voert ACM deze beoordeling uit?

ACM is toezichthouder op de postmarkt en beoordeelt of het tarief van de decemberzegels past binnen de vastgestelde grenzen. Voor een deel van de dienstverlening van PostNL gelden namelijk vastgestelde grenzen.

Meer over de wettelijke grenzen

In de Postwet staat de universele postdienst (UPD) beschreven. Met de universele postdienst zorgt de overheid ervoor dat een basispakket aan postdiensten van een bepaalde kwaliteit beschikbaar en toegankelijk is tegen uniforme en betaalbare tarieven. De decemberzegels vallen onder de universele postdienst. De regels voor de universele postdienst gelden alleen voor PostNL.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook