Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerp marktanalysebesluit hoogwaardige wholesaletoegang

Waarom deze consultatie?

ACM heeft onderzoek gedaan naar de markt voor Hoogwaardige wholesaletoegang. ACM heeft onderzocht of het nodig is dat KPN toegang dient te verlenen op deze markt. Dergelijke toegang maakt het mogelijk dat zakelijke eindgebruikers kunnen kiezen tussen meerdere aanbieders van zakelijke telecomdiensten.

De resultaten van dit onderzoek heeft ACM in een ontwerpbesluit opgenomen.

In het ontwerpbesluit concludeert ACM dat KPN op de markt voor hoogwaardige wholesaletoegang aanmerkelijke marktmacht heeft en dat zonder regulering zakelijke eindgebruikers onvoldoende keuze hebben. Op basis van deze conclusie ziet ACM aanleiding om op deze markt verplichtingen op te leggen aan KPN. ACM legt geen verplichtingen meer op voor hoogwaardige wholesaletoegang over glasvezel, maar ziet op dit moment nog wel aanleiding voor regulering van deze diensten over koperen aansluitnetwerk.

Reacties welkom

Heeft uw organisatie belang bij het ontwerpbesluit? Dan kunt u via deze openbare consultatie uw zienswijze geven op het ontwerpbesluit. ACM weegt binnengekomen reacties zorgvuldig mee voordat zij een definitief besluit neemt.

Tot wanneer kan ik reageren?

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk maandag 23 september 2016.

Hoe kan ik reageren?

U kunt uw reactie per post of per e-mail insturen. Vermeld daarbij graag “Ontwerp marktanalysebesluit Marktanalysebesluit Hoogwaardige Wholesaletoegang”

per e-mail: WBT2015-MA [at] acm [punt] nl

per post:

Autoriteit Consument & Markt

t.a.v. Directie Telecom, Vervoer en Post

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

Vertrouwelijke gegevens

Misschien zijn passages uit uw reactie vertrouwelijk. Als u vindt dat gegevens vertrouwelijk zijn, dan kunt u dat aangeven en uitleggen waarom dat zo is.

Bevat uw reactie in uw ogen vertrouwelijke passages? Dan ontvangen wij graag twee versies van uw reactie: een vertrouwelijke en een openbare versie van uw reactie.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak