Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete reisaanbieder Corendon voor onjuiste vermelding prijzen

ACM beboet Corendon International Travel B.V. voor onjuiste vermelding van prijzen voor pakketreizen en vliegtickets. De totale boete bedraagt EUR 350.000 voor twee overtredingen.

Bijkomende kosten

Corendon vermeldde op haar website niet vanaf het begin direct bij de prijs alle bijkomende kosten. Voor pakketreizen ging het om boekingskosten en kosten voor het Calamiteitenfonds. Voor vliegtickets ging het om servicekosten. Deze kosten werden per boeking gerekend, terwijl de prijzen per persoon werden vermeld. De consument had dus vanaf het begin geen volledig beeld van de prijs. Pas op het moment dat de consument de pakketreis of het  vliegticket wilde boeken, kwamen de bijkomende kosten bovenop de prijs die de consument tot dat moment had gezien. Corendon heeft hiermee in strijd gehandeld met de wetgeving inzake oneerlijke handelspraktijken en de Luchtvaartverordening.

Website aangepast

Corendon heeft inmiddels haar website aangepast. Zij vermeldt de bijkomende kosten voor pakketreizen direct bij de prijs. Voor vliegtickets rekent Corendon geen servicekosten meer.

Meer informatie over reisprijzen

 

Documenten

Boete reisaanbieder Corendon voor onjuiste vermelding prijzen (PDF - 2.17 MB)