Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM legt Wise Men Media B.V. dwangsom op wegens niet meewerken

Wat was er aan de hand?

ACM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan Wise Men Media B.V, omdat het bedrijf niet meewerkt aan een onderzoek van ACM. ACM onderzoekt of Wise Men Media consumenten heeft misleid bij de verkoop van ‘gratis’ producten met betaalde vervolgzendingen. ACM kreeg hierover meldingen van consumenten. ACM heeft Wise Men Media daarom gevraagd om hierover informatie te verstrekken.

Bevoegdheden toezichthouder

Als toezichthouder kan ACM bij bedrijven informatie opvragen die relevant is voor haar onderzoek. Bedrijven zijn verplicht om deze informatie te verstrekken. Wise Men Media B.V. heeft geen gehoor gegeven aan herhaalde oproepen. Daarom heeft ACM een last onder dwangsom opgelegd om het bedrijf te dwingen de informatie alsnog te verstrekken op straffe van een dwangsom van in totaal EUR 75.000,=.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak