Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Aanpassing geschilbesluit KPN en BT over tarieven gespreksafgifte 084/087-nummers

ACM heeft op 29 oktober 2015 een geschilbesluit aangepast in opdracht van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het geschil ging over de tarieven voor gespreksafgifte op 084/087-nummers. ACM heeft in haar aangepaste besluit onder andere geoordeeld dat KPN B.V. zich tegenover BT moet houden aan de tarieven die volgen uit het FTA-1 besluit. Dat besluit gold in de periode van 2006 tot 2009.

Wat ging vooraf?

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft destijds op 29 juni 2012 een geschilbesluit genomen om een geschil te beslechten tussen KPN en BT. OPTA heeft in het geschilbesluit onder andere geoordeeld dat de tarieven die BT moest betalen aan KPN waren toegestaan, omdat over de periode na 2009 geen tariefregulering gold. BT heeft beroep ingesteld tegen het geschilbesluit.

Tussenuitspraak in juli 2015

Op 30 juli 2015 heeft het CBb een tussenuitspraak gedaan. Het CBb heeft ACM de opdracht gegeven om ook te oordelen over de periode 2006 tot 2009. Dit had ACM in het bestreden geschilbesluit niet gedaan. ACM heeft vervolgens in het herstelbesluit geoordeeld dat de overeengekomen tarieven door KPN in de periode 2006 tot 2009 wel in strijd zijn met tariefregulering, omdat toen het FTA-1 besluit gold. 

Het CBb zal nog een einduitspraak doen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook