Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissingen in geschillen over afhandeling 084/087-verkeer

BT en Tele2 hebben ieder een bijna identiek geschil ingediend bij OPTA over KPN. Het geschil gaat over het tarief dat KPN deze partijen rekent voor het afhandelen van het verkeer dat bestemd is voor 084/087-nummers.

Na bestudering van de geschillen komt OPTA tot het oordeel dat er reeds overeenstemming bestaat tussen partijen over de afhandeling van 084/087-verkeer. Omdat er al overeenstemming is, is het enige dat OPTA kan doen dit tarief toetsen aan bij wet geldende verplichtingen. Op dit moment geldt er in de wet geen verplichting ten aanzien van de hoogte van het te hanteren tarief. Hoewel OPTA van mening is dat het tarief dat KPN deze partijen rekent te hoog is, heeft OPTA geen bevoegdheid om lagere tarieven af te dwingen.

OPTA wijst de aanvragen van Tele2 en BT af.

 

 

 

Bijlagen

Beslissing in het geschil tussen BT en KPN over afhandeling 084/087-verkeer (PDF - 256.4 KB) Beslissing in geschil tussen Tele2 en KPN over afhandeling 084/087-verkeer (PDF - 258.15 KB)