Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Aanbod KPN virtuele ontbundelde toegang kopernetwerk (VULA)

Wat staat er in de brief?

KPN is het eens geworden met Tele2, Online en Vodafone over hoe zij de komende jaren toegang krijgen tot het kopernetwerk van KPN zonder dat de nieuwe technieken van KPN storing veroorzaken bij de klanten van Tele2, Online en Vodafone. Nu KPN afspraken met andere telecomaanbieders heeft gemaakt voor toegang tot het netwerk, hoeft ACM geen implementatietraject te starten en mag KPN zijn netwerk verbeteren. ACM gaat in de brief ook in op de verschillende tarieven die KPN voor VULA rekent.

Achtergrond

KPN wil de komende jaren zijn kopernetwerk verder verbeteren met nieuwe technieken. Daarmee kan KPN bijvoorbeeld hogere internetsnelheden en betere kwaliteit televisie aan zijn klanten bieden. Een nadeel van het gebruik van deze nieuwe technieken is dat dit in een deel van Nederland de telecomdiensten van klanten van Tele2 en Online zou verstoren. KPN mag van ACM alleen zijn netwerk verbeteren en nieuwe technieken toepassen als KPN ervoor zorgt dat de klanten van concurrenten daar geen last van hebben. KPN heeft daarom de afgelopen maanden - binnen de door ACM in het marktanalysebesluit vastgestelde verplichtingen - met concurrenten onderhandeld over een andere manier van toegang tot zijn kopernetwerk die ervoor zorgt dat deze problemen niet ontstaan.

 

Documenten

Aanbod KPN virtuele ontbundelde toegang kopernetwerk (VULA) (PDF - 129.79 KB)
 

Bijlagen

Bijlage bij brief: tariefdifferentiatievoorstel VULA (PDF - 408.14 KB) Bijlage bij brief: tariefdifferentiatievoorstel MDF co-locatie (PDF - 279.2 KB)